iStock 1305090389

TRADER TRAINER

Hogyan irányítsd a gonosz AI-t?

Az AI adatot eszik és adatot lélegzik. Az ember meg nem. Ebből az következik, hogy az AI képes kontrollálni az embert, de az ember nem képes kontrollálni az AI-t. Látszólag.

Kérdés: Mit tud az AI rólad, aki ebben a pillanatban ezt a cikket olvasod?

Válasz: Nagyon sokat. Illetve, gyakorlatilag semmit.

Már csak ki kell igazodnunk ebben a látszólagos ellentmondásban, és máris kezünkben lesz a kulcs, amivel a gonosz mesterséges intelligenciát megvezethetjük.

Ha az AI elegendő tényszerű, releváns és precíz adattal rendelkezik, meg tudja mondani, hogy egy tetszőleges, nagyméretű közösség hogyan fog reagálni valamilyen eseményre.

A prognózis nem működik egyéneknél, és nem működik kis létszámú közösségeknél. Egy család reakcióját rendkívül nehéz nagy pontossággal előrelátni. Túlságosan gyorsan dönt, gyorsan mozog, gyorsan változtat, a csoportdinamika nem, vagy alig érvényesül. Száz embernél már nagyobb pontossággal lehet dolgozni, százezernél még nagyobbal.

Az AI az adatokat referenciák alapján értékeli ki. Ha megjelenik egy tudományos adat valamelyik bulvárlapban, és megjelenik valamelyik tudományos portálon, akkor a másodikat fogja érvényesnek tekinteni, nem pedig az elsőt, amennyiben ellentmondás van közöttük.

A mesterséges intelligencia azon a módon osztályoz igaz és hamis között, hogy mi a forrás, illetve, hány forrás erősít meg valamit. Azt lehet tehát mondani, hogy az AI végtelenül tekintélyelvű.

Ha összerakjuk a statisztikai elemzéseket, és a referencia alapú osztályozást, akkor megkapjuk a kulcsot az AI-val szemben.

A tőzsde csúcsragadozója az AI (valójában sok-sok hálózatba között AI). Traderként elsősorban vele szemben próbálunk nyerni. A recept ehhez az, hogy ne a megszokott módon reagáljunk és ne a megszokott módon viselkedjünk. Ha ezt megtesszük, az AI vakfoltjába kerülünk, és mint számítási hibahatár leszünk elkönyvelve.

Számítási hibahatárnak lenni pedig jó, mert jól fizet!

Elmagyarázni az AI-val szembeni stratégia lényegét, ennyire egyszerű. Megérteni sem sokkal nehezebb. Átültetni a gyakorlatba – az már tényleg nehéz! Nem lehetetlen, csak munkaigényes.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel!

További érdekes tartalmakat küldünk és különleges ajánlatokat. Nem küldünk spameket senkinek!

További Cikkeink

Ajánlott Bejegyzések

  • 533 szó2,7 perc olvasás

    Tréningen gyakran felmerülő kérdés, hogy hány deviza párt lehet hatékonyan figyelni. A válasz: attól függ, hogy milyen a személyiséged és , hogy milyenek a kereskedési körülményeid.

  • 543 szó2,7 perc olvasás

    Ma a növekedés és a terjeszkedés a legtöbb ember számára elérhetetlenné vált, vagy rövidesen azzá válik. Őket arra biztatni, hogy álmodjanak merészet és lelkesen dolgozzanak a nagy sikerért, irritáló, és felelőtlen.

  • 495 szó2,5 perc olvasás

    Automatizált vád, azonnali, automatizált büntetés, automatizált fellebbezés, és automatizált döntés. A teljes folyamat úgy zajlik le, hogy nincsenek kérdések, szembesítés, bizonyítás, eljárás, tárgyalás, és nincs mód élő emberrel kommunikálni