charts

TRADER TRAINER

Tréningen gyakran felmerülő  kérdés, hogy hány deviza párt lehet hatékonyan figyelni.
A válasz: attól függ, hogy milyen a személyiséged és , hogy milyenek a kereskedési körülményeid.

Menjünk a témába jobban bele

Aki főállásban dolgozik vagy más elfoglaltsága van, ami leköti a figyelmét, annak érdemes csak egy vagy két pár figyelni. Mivel máshol van a fókusz a chartra való rápillantáskor képben kell lenni az előzményekről,  fontosabb szintekről, az eddigi trendről
Persze ehhez kell hogy csak akkor lép pozícióba az ember, ha erős a belépési setup és türelemmel bír, nem akar mindent megtradelni.

Van, aki megteheti, hogy több párt követ. Reggel vagy este leelemzi a párokat , leszűri melyikeket érdemes tovább figyelni. Kereskedéskor ezeket a követet párokat figyeli.

Az emberi elme 7-11 változóra, ingerre képes figyelni. Ha ebbe belekalkuláljuk a környezetet, ahol kereskedünk ( munkahely, tradingfloor, otthon) a külső zavaró tényezők beleszámítanak.

Több pár monitorozása, idősíkok közti váltogatás leterheli az elmét.

Szerencsére a mai techikák mellett léteznek olyan segédeszközök, amik segítenek a zajok szűrésében.
Charting softwarek képesek egészen specifikus riasztások beállítására is.   A kapcsolgatás egy webes felület és az mt4 között megterhelő lehet.  Ezért ajánlom figyelmetekbe a következő indikátor családot

https://fxev.hu/indikatorok

teloeschart

Pár szót azokról, amiket a legjobban kedvelek:

Kereskedési sessions: Ázsai, London és New York kereskedési időszakot mutatja. Riasztásokat lehet beállítani, mikor lép ki vagy tér vissza az adott időszak ársávjába az ár.

Struktúra indikátor: remek eszköz arra, hogy adott páron több idősíkon egyszerre lásd a struktúra váltást. megkímél az idősíkok közti le fel váltogatástól és folyton figyelni sem kell, mert riasztást is tudsz hozzá beállítani

Order Block indikátor:  különböző idősíkok order block zónáit mutatja, segít a kisebb idősíkra való lefinomításon és még a likviditást is jelöli. Természetesen nem minden order block tradelhető, sokszor csapda, de időt és figyelmet spórolsz vele, ha csak a riasztáskor kell odefigyelned.

A reklámok és együttműködések világában most azt gondolhatod, hogy ez a cikk is csak a marketing része.
Azért tartom ezeket a fontosnak, mert az egyik legnagyobb mentális csapda a mozizás.
Elemzés után lesz egy elképzelésünk és elvben tudjunk fontos, hogy objektívek maradjunk,
de a gyakorlatban egy feszült figyelés közbeni trigger gyakran beugraszt a  piacra…
….tudom, csak a kezdőket… :D

Tetszett a cikk? Iratkozz fel!

További érdekes tartalmakat küldünk és különleges ajánlatokat. Nem küldünk spameket senkinek!

További Cikkeink

Ajánlott Bejegyzések

  • 543 szó2,7 perc olvasás

    Ma a növekedés és a terjeszkedés a legtöbb ember számára elérhetetlenné vált, vagy rövidesen azzá válik. Őket arra biztatni, hogy álmodjanak merészet és lelkesen dolgozzanak a nagy sikerért, irritáló, és felelőtlen.

  • 495 szó2,5 perc olvasás

    Automatizált vád, azonnali, automatizált büntetés, automatizált fellebbezés, és automatizált döntés. A teljes folyamat úgy zajlik le, hogy nincsenek kérdések, szembesítés, bizonyítás, eljárás, tárgyalás, és nincs mód élő emberrel kommunikálni

  • 512 szó2,6 perc olvasás

    Autóban ülve rengeteg olyan alkalom kínálkozik, amikor azonnali döntést kell hozni. A versenysportban ugyanez a helyzet. A tőzsdén úgyszintén. Bármilyen vészhelyzetet vizsgálunk is meg, gyorsan kell dönteni, és jól, mert életek függnek tőle.