wcpapir

TRADER TRAINER

Hű, de nem lennék manapság motivációs tréner!

Gazdasági válság van, meg pénzügyi, meg politikai, meg érzelmi, meg bizalmi, meg társadalmi, és mindegyik pánikot kelt, ami elmélyíti mindegyiket. Gazdasági, pénzügyi, politikai, érzelmi… asszem, mindet felsoroltam. Ha netán valamit kifelejtettem, ünnepélyesen elnézést kérek!

Ha a válság elég sokáig elhúzódik, a visszaesés visszafejlődéshez vezet, amit recessziónak neveznek. Ha a recesszió is elhúzódik, még nagyobb válság lesz belőle. Ennek következménye a depresszió, mint időszak, a depressziós ember pedig olyan, hogy nem próbálkozik, vagy, ha mégis, erőtlenül.

Vannak, akik szerint már recesszió van, és vannak, akik szerint még csak most következik. A válság kétségbevonhatatlan, és az egyre általánosabbá váló pánik napi szinten mélyíti azt. Egyre többen adják fel, egyre többen zárnak be, árusítanak ki, és menekülnek valamerre, különösebb terv nélkül.

Motiválni ilyen környezetben, ilyen megtelepedett hangulatban, nagyon nehéz. A trénerek vért izzadnak minden kihúzott forintért. Ma már nem elég odavetni néhány közhelyet zenére és dől a pénz. A trénernek ma már rekedtre kell harsognia magát, és kilométereket száguldani jobbra-balra a színpadon a kicsi pénzért. És amikor az utolsó motivációs tréner álla is felkopott, akkor tudjuk, hogy tényleg baj van, és tudjuk, hogy minden rosszban van valami jó.

A depressziós időszakban a szép álmok elérhetetlenné válnak, vagy annak tűnnek. Nehéz abban hinni, hogy ha tovább dolgozunk, mint eddig, rövidesen beáll az elképesztő anyagi bőség, amikor azt látjuk, hogy minden esik szét és mindenki pánikol. És amit nem tudunk elhinni, az nem fog motiválni.

Nehéz terepen ugyanazért az előrehaladásért többet kell tenni, mint könnyű terepen. Ezt meg kell érteni, és el kell fogadni, mert a realitás kíméletlen. Nem lehet növekedni ott, ahol nincs pénz, vagy ahol a megmaradt pénzt kőkemény szabályokkal osztják be a túlélési szükségletekre.

Ma a növekedés és a terjeszkedés a legtöbb ember számára elérhetetlenné vált, vagy rövidesen azzá válik. Őket arra biztatni, hogy álmodjanak merészet és lelkesen dolgozzanak a nagy sikerért, irritáló, és felelőtlen.

A kulcsszó ebben az időszakban az optimalizáció és a megújulás.

Mindig vannak kivételek, a legnagyobb válságokban is születtek birodalmak. A pénzvilág az összeomlás előtt felvásárolja a reálgazdaságot és túlél. Akinek nélkülözhetetlen a szakmája, és kimagasló benne, az is talpon marad. Mindenki másnak az újratervezés a házifeladat.

A motivációs trénerek meg így jártak.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel!

További érdekes tartalmakat küldünk és különleges ajánlatokat. Nem küldünk spameket senkinek!

További Cikkeink

Ajánlott Bejegyzések

  • 533 szó2,7 perc olvasás

    Tréningen gyakran felmerülő kérdés, hogy hány deviza párt lehet hatékonyan figyelni. A válasz: attól függ, hogy milyen a személyiséged és , hogy milyenek a kereskedési körülményeid.

  • 495 szó2,5 perc olvasás

    Automatizált vád, azonnali, automatizált büntetés, automatizált fellebbezés, és automatizált döntés. A teljes folyamat úgy zajlik le, hogy nincsenek kérdések, szembesítés, bizonyítás, eljárás, tárgyalás, és nincs mód élő emberrel kommunikálni

  • 512 szó2,6 perc olvasás

    Autóban ülve rengeteg olyan alkalom kínálkozik, amikor azonnali döntést kell hozni. A versenysportban ugyanez a helyzet. A tőzsdén úgyszintén. Bármilyen vészhelyzetet vizsgálunk is meg, gyorsan kell dönteni, és jól, mert életek függnek tőle.