TRADER TRAINER

A filmek néha nagyon bölcsek, és erre néha az alkotók sem jönnek rá.

Az őrület annak felnagyítása, ami hétköznapi.

Valaki leparkol az autójával, kiszáll, a kulccsal zárja az ajtókat, körbejár, és ellenőrzi, hogy az ajtók valóban be vannak-e zárva. Gyakori eset, nincs benne semmi különös. Ha valaki egyszer járja körbe a kocsit. Ha kétszer, az már fura. Ha háromszor? Ha négyszer? Ötször… Van egy határ, amit átlépve bármely empatikus szemtanú hívná a mentőket. Ha valaki minden parkolás után 57-szer járja végig a zárakat, hogy lássa, tényleg bezárultak-e, annak egyértelműen van valami problémája.

A felnagyítás, szándékosan és tudatosan használva, az önfejlesztés hasznos eszköze. Az abszurditásig eltúlzás felismerhetővé teszi azt, ami addig rejtve maradt.

Az olyan filmekben, mint például az Időtlen időkig, a Játszd újra vagy a Holnap határa, az a közös, hogy az alapötlet ugyanaz: a főhős időhurokba kerül, és egyetlen napot él át újra meg újra.

Ezekben a filmeknek az alapötleten túl a cselekmény dinamikája is azonos: a főhős felébred, elkezdődik a nap, aminek végén meghal, azután újra felébred ugyanarra a napra, valamikor rácsodálkozik erre, majd egyértelműen tudatosul benne, hogy a nap újraindul, próbál szabadulni, de nem tud, beletörődik, kezd beleőrülni, végül eldönti, hogy túljut ezen, tudatosan megfigyeli, mi történik, elgondolkodik, elemez, stratégiát dolgoz ki, próbálkozik, és erőfeszítéseit siker koronázza.

Valójában mindannyian időhurokban élünk: az élethelyzetek ismétlődnek, újra és újra szembe jön ugyanaz a nehézség, amit soha nem tudtunk megoldani, ugyanaz a helyzet, ami mindig fájdalommal járt. És bár túl sokszor történik, közel sem olyan gyakran, hogy felismerjük: ez egy időhurok.

Már megint! Miért történik velem ez állandóan? Úgy látszik, ez a sorsom!

Ismerős? Ez az időhurok.

iStock 1063896842

Nagyítsuk fel, túlozzuk el, tanuljunk a filmekből!

Amikor visszatér a jellegzetes esemény, vegyük észre, hogy időhurokban vagyunk, lassuljunk le, nyugodjunk meg, figyeljünk, vizsgálódjunk, elemezzünk, alkossunk stratégiákat, és próbálkozzunk!

A filmekben a kitartás kiszabadít az időhurokból – ez a valóságban is működik.

Traderként milyen időhurokban vagy? Mi az, ami ismétlődik? Örülj neki! Ez egy lehetőség!

iStock 506910700

Tetszett a cikk? Iratkozz fel!

További érdekes tartalmakat küldünk és különleges ajánlatokat. Nem küldünk spameket senkinek!

További Cikkeink

Ajánlott Bejegyzések

  • 533 szó2,7 perc olvasás

    Tréningen gyakran felmerülő kérdés, hogy hány deviza párt lehet hatékonyan figyelni. A válasz: attól függ, hogy milyen a személyiséged és , hogy milyenek a kereskedési körülményeid.

  • 543 szó2,7 perc olvasás

    Ma a növekedés és a terjeszkedés a legtöbb ember számára elérhetetlenné vált, vagy rövidesen azzá válik. Őket arra biztatni, hogy álmodjanak merészet és lelkesen dolgozzanak a nagy sikerért, irritáló, és felelőtlen.

  • 495 szó2,5 perc olvasás

    Automatizált vád, azonnali, automatizált büntetés, automatizált fellebbezés, és automatizált döntés. A teljes folyamat úgy zajlik le, hogy nincsenek kérdések, szembesítés, bizonyítás, eljárás, tárgyalás, és nincs mód élő emberrel kommunikálni