trader trainer blog v5

TRADER TRAINER

A tudatalatti szoftver

Észrevetted már, hogy valami ok miatt az emberek folyton ugyanazokat a köröket futják be? Észrevetted, hogy te is ezt csinálod?

Sínen vagyunk

Amikor azt mondjuk, sínen vagyunk, azt gondoljuk, most már a jó irány felé haladunk, és nem lehet minket eltéríteni. Sín, érted, annak ez a lényege, hogy vezet a cél felé: én még sosem láttam villamost driftelni vagy vonatot éles kanyart bevenni. A sín determinál, akkor is, amikor ezt jónak látjuk, és akkor is, amikor rossznak.

A csőben folyik a víz. A cső determinálja az irányt, a víz nem megy erre meg arra, hanem oda megy, ahová a cső viszi. A mi megítélésünktől függetlenül. A sín az sín, a cső az cső. De, ez már nagyon zen.

Sínen lenni, csőben lenni, úton lenni, nyomvonalban lenni – ezek igen rosszul hangzanak akkor, ha minden igyekezetünk ellenére folyton visszatérünk a kiindulópontra, folyton elbukunk, vagy a kedvező jelek, sőt események ellenére is végül a megszokott helyzetben találjuk magunkat.

tradertrainer blog kep v5 sinen vagyunk

A sors a tudatalatti

Aki borzasztó erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy egyről a kettőre jusson, és ez huzamosabb időn át nem jön össze, hajlamossá válik csapdában éreznie magát, és a sorsra, az elátkozottságra, szerencsétlenségre, vagy más, de ehhez hasonlóra fogja a dolgot. Nagyon nehéz tiszta fejjel szemlélnünk a saját gondolkodásunkat, érzelmi mintáinkat, viselkedésünket, tipikus döntéseinket, és észrevenni, hogy sémáink vannak.

A sémáink, melyek meghatározzák az életünket, a tudatalatti maga, vagy az itt található, nem tudatos, a tudtunkon kívül működő szoftverek, melyek tényleg hasonlóan befolyásolnak minket, ahogyan a programkód teszi például az operációs rendszerben. Amíg ezeket a fedett, eltakart sémákat nem tudjuk megtörni, nem tudunk változást elérni az életünkben.

tradertrainer blog kep v6 tudatalatti

A trader és a tudatalatti

Saját tapasztalatom szerint a traderek között viszonylag ritkák a megvilágosodott buddhák, tehát mondhatjuk, hogy szinte mindenki, aki leül a monitor elé pénzt csinálni, szembe kerül azokkal a sémákkal, melyek a tudatalatti rejtekében vezérlik nemcsak a viselkedését, de az érzelmeit, a gondolkodását, a döntéseit is, keretek közé zárva az életét.

A trader fokozottan ki van téve saját elméjében lévő rejtett befolyásnak, mert a kereskedés rendkívül intenzív, olyan, mint az élet összesűrítve, rengeteg stresszel, rengeteg veszteséggel, rengeteg döntéskényszerrel, és esetenként komoly érzelmi viharokkal. Ez a kereskedés hátránya, de egyben előnye is. Hátránya, mert a nagy lehetőségek a sémáink miatt szertefoszlanak, és előnye, mert napok alatt látjuk magunkat olyannak, amilyennek csak évek vagy évtizedek visszanézése után látnánk, és ez ad esélyt olyan tudatalatti programok észrevételére, melyeket egyébként roppant nehéz lenne felfedezni.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel!

További érdekes tartalmakat küldünk és különleges ajánlatokat. Nem küldünk spameket senkinek!

További Cikkeink

Ajánlott Bejegyzések

  • 533 szó2,7 perc olvasás

    Tréningen gyakran felmerülő kérdés, hogy hány deviza párt lehet hatékonyan figyelni. A válasz: attól függ, hogy milyen a személyiséged és , hogy milyenek a kereskedési körülményeid.

  • 543 szó2,7 perc olvasás

    Ma a növekedés és a terjeszkedés a legtöbb ember számára elérhetetlenné vált, vagy rövidesen azzá válik. Őket arra biztatni, hogy álmodjanak merészet és lelkesen dolgozzanak a nagy sikerért, irritáló, és felelőtlen.

  • 495 szó2,5 perc olvasás

    Automatizált vád, azonnali, automatizált büntetés, automatizált fellebbezés, és automatizált döntés. A teljes folyamat úgy zajlik le, hogy nincsenek kérdések, szembesítés, bizonyítás, eljárás, tárgyalás, és nincs mód élő emberrel kommunikálni