trader trainer blog v4

TRADER TRAINER

A trader coach

Önmagunk megfigyelése a legnehezebb feladat. Ilyen vagy olyan irányban nagyon elfogultak vagyunk saját magunkkal szemben, ezért a szakértő külső szemlélő zárt ajtókat nyithat ki.

Terápia Zéró

A pszichoterápia legalapvetőbb módja az, amikor két idegen leül beszélgetni, elmondják egymásnak a gondjaikat, és tanácsokat adnak egymásnak. Ez az alap. Minden erre épül fel, mert az a személy, aki nyakig benne van valamiben, nem képes kívülről látni a helyzetét úgy, ahogyan egy valódi külső szemlélő.

Ha a két idegen jóindulatú, és segíteni akar, a terápia magasabb fokára jutunk el. Ha a másik problémája számukra nem probléma, ismét léptünk felfelé egyet a hatékonyságban. Ha nekem rengeteg kutyám volt és van, könnyen adok tanácsot annak, aki az elsővel bíbelődik, de ha én sem tudom beosztani az időmet, időmenedzsment tanácsadóként nem leszek túl hatékony.

Ha a két idegen, vagy az egyik, hivatásszerűen segít, meghallgat, megért, és tanácsokat ad, a tapasztalata folytán még hatékonyabb lesz. Ha hivatásos tanácsadókkal tart fenn kapcsolatot, és rendszeresen megosztják egymással tudásukat, felismeréseiket, eseteiket, ismét javítottunk a hatásfokon.

Bár egy baráti beszélgetés szó szerint életet menthet, az idegenség bizonyos esetekben fontos, mert az ember jobban megnyílik, ha tudja, hogy amit mond, annak nem lesz következménye.

A coach nem terapeúta, de a két terület között az alapvető mechanikák megegyeznek. A coach lényegében személyi edző, aki egyvalamiben segít fejlődni, minden figyelmét az ügyfelének szentelve.

tradertrainer blog kep v2

Mit csinál a trader coach?

Reggel felkel, megkávézik, leül reggelizni, közben nézi a… Ja, hogy a munkájában! Oké. Ő az a jóindulatú, tapasztalt, szakértő idegen, aki segíteni akar az ügyfelének, átlendülni egy holtponton.

A trader el lehet akadva a stratégiánál, a pénzkezelésnél, az elemzésnél, félreértései, fixa ideái lehetnek, melyek használhatatlanná teszik az eszközöket, vagy rendre lerombolva, amit felépített. És el lehet akadva, méghozzá nagyon komolyan, a mentális oldalon, az önszabotázs láthatatlan sémáiban, a stresszkezelés hibáiban, a pénzzel kapcsolatos averziókban, és sok más területen is.

A trader coach ideális esetben maga is aktív trader, aki rendszeresen leül a monitor elé, nézi a chartokat, kockára teszi a saját pénzét, és folyamatosan dolgozik magán. Megélte ugyanazt a stresszt, ugyanazokat a kétségeket, ugyanúgy belefutott fejjel a tudatalatti sémáiba, ugyanúgy menekült ki a várakozás okozta elviselhetetlen idegfeszültségből egy szándékosan kockázatos döntéssel, ahogyan az ügyfele, csak már megtanulta kezelni ezeket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel!

További érdekes tartalmakat küldünk és különleges ajánlatokat. Nem küldünk spameket senkinek!

További Cikkeink

Ajánlott Bejegyzések

 • 442 szó2.2 perc olvasás

  Az AI adatot eszik és adatot lélegzik. Az ember meg nem. Ebből az következik, hogy az AI képes kontrollálni az embert, de az ember nem képes kontrollálni az AI-t. Látszólag.

  Tovább olvasom
 • 500 szó2.5 perc olvasás

  Gyakran előfordul, hogy azonos vagy hasonló élethelyzet alakul ki és a végén mindig ugyan úgy járunk. Használjuk okosan az ismétlődő helyzetet.

  Tovább olvasom
 • 636 szó3.2 perc olvasás

  Ez a poszt férfiaknak szól. Nőknek elolvasni szigorúan tilos!

  Tovább olvasom