trader trainer blog v4

TRADER TRAINER

A trader coach

Önmagunk megfigyelése a legnehezebb feladat. Ilyen vagy olyan irányban nagyon elfogultak vagyunk saját magunkkal szemben, ezért a szakértő külső szemlélő zárt ajtókat nyithat ki.

Terápia Zéró

A pszichoterápia legalapvetőbb módja az, amikor két idegen leül beszélgetni, elmondják egymásnak a gondjaikat, és tanácsokat adnak egymásnak. Ez az alap. Minden erre épül fel, mert az a személy, aki nyakig benne van valamiben, nem képes kívülről látni a helyzetét úgy, ahogyan egy valódi külső szemlélő.

Ha a két idegen jóindulatú, és segíteni akar, a terápia magasabb fokára jutunk el. Ha a másik problémája számukra nem probléma, ismét léptünk felfelé egyet a hatékonyságban. Ha nekem rengeteg kutyám volt és van, könnyen adok tanácsot annak, aki az elsővel bíbelődik, de ha én sem tudom beosztani az időmet, időmenedzsment tanácsadóként nem leszek túl hatékony.

Ha a két idegen, vagy az egyik, hivatásszerűen segít, meghallgat, megért, és tanácsokat ad, a tapasztalata folytán még hatékonyabb lesz. Ha hivatásos tanácsadókkal tart fenn kapcsolatot, és rendszeresen megosztják egymással tudásukat, felismeréseiket, eseteiket, ismét javítottunk a hatásfokon.

Bár egy baráti beszélgetés szó szerint életet menthet, az idegenség bizonyos esetekben fontos, mert az ember jobban megnyílik, ha tudja, hogy amit mond, annak nem lesz következménye.

A coach nem terapeúta, de a két terület között az alapvető mechanikák megegyeznek. A coach lényegében személyi edző, aki egyvalamiben segít fejlődni, minden figyelmét az ügyfelének szentelve.

tradertrainer blog kep v2

Mit csinál a trader coach?

Reggel felkel, megkávézik, leül reggelizni, közben nézi a… Ja, hogy a munkájában! Oké. Ő az a jóindulatú, tapasztalt, szakértő idegen, aki segíteni akar az ügyfelének, átlendülni egy holtponton.

A trader el lehet akadva a stratégiánál, a pénzkezelésnél, az elemzésnél, félreértései, fixa ideái lehetnek, melyek használhatatlanná teszik az eszközöket, vagy rendre lerombolva, amit felépített. És el lehet akadva, méghozzá nagyon komolyan, a mentális oldalon, az önszabotázs láthatatlan sémáiban, a stresszkezelés hibáiban, a pénzzel kapcsolatos averziókban, és sok más területen is.

A trader coach ideális esetben maga is aktív trader, aki rendszeresen leül a monitor elé, nézi a chartokat, kockára teszi a saját pénzét, és folyamatosan dolgozik magán. Megélte ugyanazt a stresszt, ugyanazokat a kétségeket, ugyanúgy belefutott fejjel a tudatalatti sémáiba, ugyanúgy menekült ki a várakozás okozta elviselhetetlen idegfeszültségből egy szándékosan kockázatos döntéssel, ahogyan az ügyfele, csak már megtanulta kezelni ezeket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel!

További érdekes tartalmakat küldünk és különleges ajánlatokat. Nem küldünk spameket senkinek!

További Cikkeink

Ajánlott Bejegyzések

  • 533 szó2,7 perc olvasás

    Tréningen gyakran felmerülő kérdés, hogy hány deviza párt lehet hatékonyan figyelni. A válasz: attól függ, hogy milyen a személyiséged és , hogy milyenek a kereskedési körülményeid.

  • 543 szó2,7 perc olvasás

    Ma a növekedés és a terjeszkedés a legtöbb ember számára elérhetetlenné vált, vagy rövidesen azzá válik. Őket arra biztatni, hogy álmodjanak merészet és lelkesen dolgozzanak a nagy sikerért, irritáló, és felelőtlen.

  • 495 szó2,5 perc olvasás

    Automatizált vád, azonnali, automatizált büntetés, automatizált fellebbezés, és automatizált döntés. A teljes folyamat úgy zajlik le, hogy nincsenek kérdések, szembesítés, bizonyítás, eljárás, tárgyalás, és nincs mód élő emberrel kommunikálni