A tanfolyamok és képzések elvégzése után a legtöbb kereskedőnek nem okoz problémát, hogy megtalálják a jó lehetőségeket.
Ami viszont gondot okoz, az az, hogy le is csapjanak rájuk.

Észrevenni és lekereskedni, nem ugyan az.

Maga a döntés nehéz, hogy egy jónak tűnő üzletben érdemes-e részt venni. De mi ennek az oka?
Miért lehet az, hogy képzett, hozzáértő, a jó lehetőségeket felismerő kereskedőknek mégis nehéz eldönteni, hogy belevágjanak-e valamibe, vagy ne?

Nem bíznak a képességeikben
A kezdők tipikus hibája, hogy egyszerűen nem hiszik el saját magukról, hogy ennyire könnyen átlátnak bizonyos helyzeteket. Egyszerűen azt gondolják, ez túl egyszerű, nem lehet a kereskedelem ennyire könnyű. Pedig de, sokszor ennyire könnyű.
Mégis, számos esetben ahelyett, hogy a kereskedők egyszerűen csak megkötnének egy sima üzletet, hátralépnek, és elkezdik saját magukat megkérdőjelezni, keresik a hibát abban, amiben nincs.
A kezdők legnagyobb akadálya tehát sokszor egész egyszerűen az önbizalom hiánya.

Nagyobb a tét
Amikor még tanul az ember, csak elméletben (demon)  kell kereskednie. Nincs valós pénz, amit bukhatunk.
Nos, amikor már élesben megy a dolog, akkor viszont igazi pénzzel „játszunk”. Vagyis a veszteség is valódi.
Nem ritka jelenség, hogy ez valakit annyira frusztrál, és mintegy „lámpalázassá” tesz, hogy nem mer lépni akkor sem, amikor látja, hogy “biztosan” jó tradebe lépne be.

 A jó öreg Murphy
Ismerjük Murphy törvényét, ugye? „Ami elromolhat, az el is fog romlani”. Sokan olyannyira hisznek ebben, hogy szinte semmibe nem mernek belefogni. Mások kevésbé, de az biztos, hogy ha valakinek éppen szerencsétlen szériája van az élete bármely területén, még egy biztosnak tűnő üzlet esetén is bevillan neki Murphy.
Főleg, ha kihagytunk egy bomba lehetőséget, és az utána következők kudarcba fulladtak. Akkor nem csoda, hogy félünk bármibe is belevágni.

Túl sok utóelemzés
Sok kereskedő észre sem veszi, de az utóelemzések megszállottjai. Vagyis semmibe nem vágnak bele anélkül, hogy előzetesen elemeznék, mi történhet ezután a piacon. Ez oda vezet, hogy túlgondolkodják a helyzetet, frusztrálttá és idegessé válnak, ami megnehezíti a döntést.

Ha bármelyik pont is kicsit Rád illik és szeretnél megszabadulni a felesleges kereskedési hibáktól, még lefoglalhatod a helyed a következő Kereskedési stresszedzés tréningre

Ha tetszett a cikk és úgy érzed másnak is hasznos lehet, kérlek oszd meg.

error: A tartalom védett!