A tőzsdézés eredménye lehet „könnyen jött” pénz, de hatalmas bukás is – attól függ, mennyi energiát fektetsz bele, és megteszel-e minden előzetes intézkedést, amelyre szükség van. Ha követed az alábbi lépéseket, könnyebben megtalálod a helyes ösvényt, amely elvisz a céljaidhoz.

 

  1. Jelöld ki a céljaidat és az elvárásaidat

 

Határozd meg a pénzügyi céljaidat: fogalmazd meg, mit szeretnél elérni, és ehhez mennyit kell befektetned.

 

  1. Derítsd ki, mekkora kockázatot tudsz vállalni

 

A kockázattűrő képességed két tényezőtől függ: az egyik, hogy mekkora kockázatot vagy képes vállalni, a másik pedig, hogy mennyit vagy hajlandó. Határozd meg, hol állsz most: keveset keresel, vagy épp hogy megközelíted annak a felső határát, amire képes vagy. Kérdezd meg magadtól, hajlandó vagy-e több kockázatot vállalni a nagyobb nyereségért.

 

  1. Ismerd meg a piacot

 

Olvass pénzügyi és gazdasági témájú cikkeket, és ismerkedj meg behatóbban a tőzsde világával. Bár a kereskedés sikere 80 százalékban rajtad múlik, ezekre az információkra is szükséged lehet a későbbiekben.

 

4.Tervezd meg, mennyi pénzt szánsz erre a célra

 

A rendelkezésedre álló források, rendszeres anyagi terheid, kockázattűrő képességed és elvárásaid ismeretében határozd meg, mekkora összeget vagy hajlandó tőzsdézésre fordítani.

 

  1. Folyamatosan figyeld, hogyan teljesít a portfóliód

 

Ha elsősorban hosszú távon szeretnél nyereséget elérni, természetesen nem kell óránként figyelned a változásokat, de folyamatosan figyeld, hogy állnak a befektetéseid. Jelölj ki határokat, hogy mely alatt illetve felett szeretnél megszabadulni a részvényektől attól függetlenül, hogy várhatóan mennek-e még feljebb vagy lejjebb.

 

Ha megfogadod a fenti tanácsokat, az esetleges kezdeti kudarc sem veszi majd el a kedved a tőzsdézéstől.

 

error: A tartalom védett!