A tőzsde egy olyan zárt rendszer, ahol csak azt a pénzt lehet elosztani, amit betesznek az asztalra. Mivel egyre több pénzt szeretnének elosztani, az idők során egyre egyszerűbb lett az egyéni kereskedő számára a számlanyitás és a kereskedéshez való hozzáférés
( Egyébként ennek van előnye is- ha jól tudod használni)
Pénzt keresni még sem lett egyszerűbb.

Nemcsak a feltételek egyenlőtlenek, azzal, hogy szuper gyors számítógépek, profik által fejlesztett algoritmusok és képzett kereskedők ellenében kell kereskednie az egyéni kereskedőnek ( Nem beszélve a nagyok ármozgató képességéről, ahogy el tudják vinni az árfolyamot úgy, hogy a nagykönyvbe tanult gyertya konfigurációkkal, alakzatokkal stb becsalják a jónépet a tradebe…) .

Szerintem az igazán „okos és zseniális és  költséghatékony” megoldás, hogy reklámokkal becsalják az embert a piacra, majd nincs más dolguk csak magára hagyni a berögzült szokásaival, viselkedés mintáival, félelmeivel és a „kisember” önként , szépen otthagyja a pénzét az asztalon.


Persze a reklámokkal nem hazudnak. Létezik egy szűk egyéni kereskedői réteg , aki sikeres és nagyobb összeget tud kivenni a piacból.  De a tartósan sikeresek száma statisztikailag elhanyagolható.


Manapság könnyen hozzáférhetőek működő stratégiák, hatékony pénzkezelési módszerek, de ezeket többség képtelen használni, mivel azok az emberi működési stratégiák nagy része, amik hasznosak az életben , alkalmatlanok a kereskedésben .
Így az  esetek nagy százalékában az emberi tényezőn csúszik el a sikeres kereskedés.

Természetesen a piacon kaphatóak kiváló tőzsde pszichológiával foglalkozó könyvek is ( elsősorban  angolul). Csak, hogy, ha a változáshoz elég lenne ezeket elolvasni, akkor működne a cigis dobozokon az elrettentő képek és felíratok és egy doboz megvétele után leszoknának a dohányzásról.

Ha szeretnél valódi előrelépést a tőzsdei teljesítményedben, szeretnél egy inspiráló, pozitív gondolkodású , támogató csapat tagja lenni, akkor jelentkezz a január végén induló TraderMind Mentoring programba.
Érdeklődés privát üzenetben vagy kate@tradertrainer.hu emailcímen

error: A tartalom védett!