Akkor lehetsz igazán sikeres a tőzsdén, ha nemcsak a pénz és a részvények, devizák világát, hanem önmagad is ismered. Többre mész, ha tisztában vagy vele, hogyan viselkedsz stresszhelyzetben, és mi az a szituáció, amikor képtelen vagy megfontolt döntéseket hozni; mintha azt tudnád megbecsülni, egy adott instumentum értéke másnap felfelé vagy lefelé mozdul-e majd el. Önmagunk megismerése nem egynapos feladat, de egy kis segítséggel sikerülhet. Igénybe vehetsz egy tanfolyami képzést, de az alábbi lépések mentén is haladhatsz.

 

  1. lépés: Írd le a céljaidat

 

Oszd be hátralévő életed: határozd meg, milyen célokat szeretnél elérni, és körülbelül mikorra teljesítenéd ezeket. A már megtörtént eseményeket is jegyezd fel, valamint azt is rögzítsd, milyen hatással voltak rád. A negatív események esetében gondold át, mit sikerült tanulnod belőlük, így legközelebb, hasonló helyzetben már sokkal körültekintőbb leszel.

 

  1. lépés: Függetlenítsd magad mások véleményétől

 

„Tanulj, keress munkát, alapíts családot, vegyél házat” – mások valahogy mindig jobban tudják, hogyan kellene élnünk. Útmutatásukat követve később aztán meglepetten vesszük észre, hogy mégsem vagyunk boldogok. Döntéseid előtt természetesen meghallgathatod mások tanácsát, de nem szabad csak azért elvetned egy lehetőséget, mert mások nincsenek róla pozitív véleménnyel.

 

  1. lépés: Bízz magadban

 

Önbizalom híján mindig az határozza majd meg az önértékelésedet, mások hogyan reagálnak arra, amit teszel. Ha viszont bízol magadban, egy hibás döntés után is könnyebben talpra fogsz állni, hiszen nem hiszed azt, hogy örök vesztes vagy.

 

  1. lépés: Szabadulj meg a káros szokásaidtól

 

A túlzott alkoholfogyasztás, kényszeres evés vagy egyéb pótcselekvések gyengítik a teljesítményedet, így sosem tudod meg, mire lennél képes, ha minden esélyt megadnál magadnak.

 

 

 

Hogyan alakítsd ki a kereskedéshez szükséges személyiséget? Megtudhatod a Nyerő hozzáállás tréningen.

 

error: A tartalom védett!