A valódi tervek

Megvannak a célok, elindultunk a megvalósítás útján. Hogyan tovább? A következő lépés, hogy a közeljövőben megvalósítandó célokat helyezzük előtérbe, elsősorban azokat kell mihamarabb megvalósítani, azokat a problémákat leküzdeni, melyektől minél előbb meg akarunk szabadulni. Ez a továbbhaladás következő lépése, mely elengedhetetlen a cél mielőbbi megvalósításához.

A kisebb célok sikere erőt fog adni ahhoz, hogy nagyobb, összesített célok megvalósulására is láss reális esélyt! Amikor azt látod, hogy terveid nem utópikus elgondolások voltak, rájössz arra, hogy valójában csak rajtad múlik, hogy mi történik. Globálisan átfogva, hosszú távú elképzelésként, mindenképp kell találni egy úgynevezett életcélt. Olyat, aminek megvalósításához ugyan évek kellenek, de amiről úgy gondoljuk: Igen, ezért érdemes élni!

Elismerés

Fontos lehet számodra, hogy néhány ember – mondjuk a közvetlen környezetedből, netán példaképeid egyike – életed pozitív fordulatait és sikereit látva, büszke legyen rád. Ezzel önmagában nincsen baj, hiszen mindannyian elismerésre vágyunk.

Azt azonban jó, ha tudod: Valójában nem sokat tehetsz mások tartós elismeréséért, hiszen az ő szempontjukból nézve, a dolog sohasem rólad, hanem róluk szól!

Ha azonban hajlandó vagy megszabadulni minden aggodalmadtól, azzal kapcsolatban, hogy mások mit gondolnak rólad, és kizárólag saját magadra összpontosítani, akkor fogod megérteni azt, hogy valójában ki is vagy te. Így tudod csak felfedezni függetlenségedet és szabadságodat.

Ha ezt megérted, akkor a legnehezebb akadályon már túljutottál, hiszen legyőzted félelmeidet, megfelelési kényszeredet és az elismerés utáni vágyadat. Ez nem kevesebbet jelent, mint azt, hogy legyőzted önmagad.

Amikor pedig hosszabb távon is gondolkodsz, sokkal tisztább képet tudsz teremteni saját magadról, s te egyéni életedről. Ennek következményeként magadtól fogsz rájönni, hogy milyen lépéseket kell megtenned annak érdekében, hogy a lehető legkisebb ellenállással érd el kitűzött céljaidat.

error: A tartalom védett!