Ahhoz, hogy igazi, sikeres befektetővé válhass, végig kell haladnod azon az úton, amelyen mindenki másnak, aki tőzsdézésre adja a fejét. Az alábbiakban a befektetővé válás 3 szakaszával ismerkedhetsz meg – te vajon hol tartasz?

 

Az első szakasz

A legtöbb kezdő befektető azt hiszi, hogy a tőzsdén gyorsan tud nagy pénzt keresni. Naivan, nagy elvárásokkal áll neki, és tanácsot vár brókerektől, mit érdemes venni vagy eladni. Azonban a legtöbb kezdő ezzel a hozzáállással csak pénzt veszít, leamortizálja a számláját, majd romokban heverő önbecsüléssel távozik a piacról. Még ha jó tanácsokat kap is, akkor sem tud profitálni belőlük, mert nem illenek a személyiségéhez, vagy épp nincs jó pénzkezelési módszere. A kezdő tőzsdéző bukása persze a brókercégeknek hasznot is hozhat, hiszen a legtöbbjük a kezelési költségekből él; akkor is pénzt keresnek, ha az ügyfelük veszít.

A második szakasz

A befektetővé válás második szakaszában a már nem annyira kezdő a „Szent Grált” keresi: egy olyan kereskedési rendszert vagy stratégiát, amelytől pénzügyi biztonságot remél. Pedig valójában nem a stratégia csinálja pénzt, hanem az, aki üzemelteti azt. A legtöbb kereskedő, aki elsajátít egy stratégiát, nem tudja úgy üzemeltetni azt, mint a kitalálója, hiszen nem azonos a gondolkodásmódjuk. Tréningjeinken megtudhatod, miért van ez.

A harmadik szakasz

A harmadik, végső szakaszban a befektető rájön, hogy a siker elsősorban a mentális felkészültségen múlik; illetve arra is, hogy valójában csak két dologra van ráhatása: a kockázatvállalására és saját magára; a részvények értékének alakulására nem. Erre ráébredve később megtanulja irányítani mentális állapotát, kezelni hangulatait és a kereskedés közben fellépő stresszt. Elsajátítja és alkalmazza is a profitot generáló kereskedéshez szükséges viselkedési mintákat – így végül sikeres befektetővé válik.

 

error: A tartalom védett!