Ha minden egyes lépésedről naplót vezetsz, hamarosan hatalmas fejlődésen fogsz keresztülmenni.

 

1. Felfedi a stratégiád hatékonyságát

A kereskedési napló segít megválaszolni a kereskedők egyik legkritikusabb kérdését: „Működik-e a stratégiám?” Ha nem vagy tisztában vele, hogy mennyi pénzt nyertél, vagy vesztettél, nem fogod tudni lemérni a kereskedői stratégiád hatékonyságát. Ellenben, ha minden egyes kereskedési tevékenységed rögzíted, és elemzed, látni fogod, hogy mi működik, és mi nem a gyakorlatban. Azért ez egy nagyszerű hír, igaz?
Csekk lista mit tartalmazzon a kereskedési napló

 

  1. Nyomon követheted a fejlődésed

A stratégiád érvényesítése mellett a tőzsdenapló lesz a legfontosabb eszközöd ahhoz, hogy figyelemmel kísérd a fejlődésed.

Az, hogy hónapról hónapra látod a felfelé ívelő eredményeid, mindenképpen extra motivációt ad majd. Ha pedig nem a legsikeresebb szériád zártad, akkor is látni fogod, hol javíthatsz, mit változtathatsz annak érdekében, hogy elkezdj szárnyalni. Azok, akik nem vezetnek naplót, gyakran türelmetlenek, de akik egy ilyen kincs birtokában vannak, látják a saját dicsőséges jövőjüket a lelki szemeik előtt.

 

  1. Megtalálod a módját, hogyan fejlődhetnél

Ha már a kezdetektől figyeled magad, rajta vagy a fejlődés útján. Ha feketén-fehéren ott van előtted, mit fektettél az üzletedbe, ötletek garmadája jut majd eszedbe arra vonatkozóan, hogyan lehetnél még jobb.
Ha minden egyes hónap végén átnézed a tevékenységed, olyan dolgokra bukkanhatsz, amiket egyébként nem fedeztél volna fel.

Rajta, kezdd el a kincskeresést!

 

4. Fejlődik a felelősségtudatod

Van valami különleges abban, hogy monitorozod a kereskedésed, majd pedig következtetéseket vonsz le belőle. Fegyelemre és elszámolhatóságra tanít. Más szóval, sokkal hajlamosabb leszel követni a tőzsde szabályait.

Ismerd fel, ha hibáztál, vond le a következtetést, tégy egy megjegyzést a tőzsdenaplódba róla, és lépj tovább. Követted a szabályokat? Veregesd magad vállon, és firkants fel néhány dicsérő szót. Mindez csak még jobban nyomatékosítja majd benned, hogy a tőzsde igenis komoly dolog. Ha pedig ragaszkodsz a szabályokhoz, a profitod az egekbe emelkedhet.

Értékes statisztikákat kapsz kézhez

Talán ez a legjobb rész, hiszen ezek alapján cselekvési tervet is tudsz készíteni. Ahhoz, hogy mérd a teljesítményed, több statisztikára is szükséged lesz. Romlott a teljesítményed az elmúlt hónapban? Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy rosszul kereskedtél, lehet, hogy csak nem mozgattál meg elég követ az eredményekért.

Bízunk benne, hogy a fenti okok elég meggyőzőek ahhoz, hogy elkezdd vezetni a saját kereskedési naplód. Egyszerűen nagyon jó érzés, hogy látod magad előtt az egész tőzsdei tevékenységed.

Még nincs tőzsdenaplód? Épp itt az ideje, hogy kezdj egyet, és ezzel új fejezetet nyiss a kereskedésedben!

error: A tartalom védett!