Ugyanúgy, ahogy a sikeres tőzsdézéshez elsősorban nem a pénzt, hanem magadat kell ismerned; a kereskedés nemcsak a pénz világáról, hanem magáról az életről is megtanít jó pár dolgot. Ezek közül mutatunk be ötöt az alábbiakban.

  1. Senki sem lát a jövőbe

Mindenki azt reméli, hogy ha eleget tanul, és sok tapasztalatra tesz szert, képes lesz arra, hogy megjósolja, mi fog történni; de nem lesz képes. Hiába hiszed azt, hogy a részvényeid felfelé fognak menni, hogy a házasságod boldog lesz, vagy hogy egészséges életmódodnak köszönhetően 80 éves korodban is aktív maradsz – bármikor azon kaphatod magad, hogy ott állsz zuhanó részvényekkel, elváltan és betegen. Egyszerűbb, ha elfogadod, hogy nem láthatsz a jövőbe, és nem is tudod irányítani.

  1. A remény nem hatékony stratégia

Ha eljutottál arra a pontra, hogy már csak a remény éltet, valamit rosszul csinálsz. A remény fontos, azonban nem lehet az egyetlen dolog, amire támaszkodsz. Mindig vizsgáld meg a lehetséges végkimeneteleket, és legyen egy B-terved.

  1. A bizonytalanság nem feltétlenül rossz

A legtöbb nagy lehetőség az életben azáltal jön létre, hogy nem vagyunk biztosak valamiben, mégis adunk neki egy esélyt. E nélkül a hozzáállás nélkül egyetlen nagy találmány sem születhetett volna meg. Ne várj a megfelelő alkalomra, mert nem létezik; cselekedj most.

  1. Kockáztass, de ne felelőtlenül

Több kereskedő túl sok kockázatot vállal, és mindent elveszít. Mások sosem vállalnak kockázatot, túl óvatosak, így bár nem veszítenek semmit, nem is nyernek sokat. Kockázatot vállalni muszáj; de csak annyi pénzt kockáztass, amennyit készen állsz elveszíteni.

  1. Meg kell tanulnod nemet mondani

Ha valami nem működik – hiába szeretnéd nagyon, hogy működjön, és hiába tennél meg bármit ezért –, nemet kell mondanod rá, és kiszállnod belőle. Ha a párkapcsolatodban vagy a munkahelyeden mindennaposak a problémák, vagy épp a részvényeid már egy jó ideje csak lefele mennek, szállj ki; ne törődj azzal, mennyi időt és energiát szántál már az ügyre.

Ha a téma bővebben érdekel gyere el a Nyerő hozzáállás  tréningre

error: A tartalom védett!